Детската карате лига стартира в събота с награден фонд 12 000 лв.

Карате
Добави в Svejo
    Viasport 19/06/2020 10:35
Детската карате лига стартира в събота с награден фонд 12 000 лв.

„Детската карате лига“ стартира тази събота в София. Новата инициатива е на Спортен клуб "Цанев" и ще събере през уикенда в залата на училище „Свети Георги“ малчугани на възраст от 4 до 14 години.

Състезанието се състои от 3 квалификационни турнира с точкова система, след което за големия финал през декември ще се класират само най-добрите 4 от всяка категория и дисциплина. Там те ще спорят за наградния фонд, който е над 12 000 лв. „Идеята и целта на този турнир и неговия формат е целогодишно практикуване на любимия спорт, повишаване на конкуренцията и качеството на младите каратеки,“ заяви Николай Цанев, президент на клуба и организатор на събитието.

„След продължителната пауза и тежките месеци, които всички изживяхме, като водещ клуб имаме отговорността и желанието да изкараме децата от летаргията и обездвижването, предоставяйки им едно приключение и възможност за изява, както и емоция неизживяна досега от малките каратеки. Искаме на големия финал, който ще бъде вечерна сесия преди Коледа, децата да се почувстват истински звезди, оценени и постигнали значим резултат,“ каза още Цанев.

Надпреварите от първия турнир в София тази събота започват в 11 ч., а входът за зрители в зала „Свети Георги“ е 5 лв.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари