БФТ проведе подготвителен лагер във Варна

Тенис
Добави в Svejo
    Tennis24.bg 20/06/2020 09:50
БФТ проведе подготвителен лагер във Варна

Българска федерация по тенис продължава с провеждането регионални подготвителни лагери. Целта е плавно навлизане и подготовка преди евентуалното започване на спортния тенис календар в страната.

 

В последните два дни на базата на ТК „Суперспорт“, гр. Варна се проведе лагер за състезатели до 12, 14, 16 и 18-годишна възраст. В него участваха деца от Варна, Добрич и Шумен. Той бе воден от националните треньори Тодор Енев и Даниел Ангелов.

 

„Опитахме да дадем шанс на всички деца да участват в този лагер, който е по-страхотна инициатива на БФТ“, заяви Кристин Грозданов от ТК „Супер спорт“.

 

„Искам специално да поздравя БФТ, защото това е една от спортните федерации, които не спряха да работят нито един ден по време на пандемията. Аз лично съм член треньорския съвет към БФТ и мога да уверя, че още от началото на кризата се водеха постоянни разговори как да стартираме най-добре, как да предпазим децата от травми и те най-лесно психически да се върнат към играта“, добави Грозданов.

 

„Целта е бавно да навлезнем към състезателен тенис, защото дълго време децата нямаха възможност да участват по турнири“, коментира Георги Гергинов - регионален координатор на черноморския регион на БФТ и председател на ТК „Велто“-Варна.

 

„С помощта на националните треньори Тодор Енев и Даниел Ангелов проведохме тренировки и състезателни мачове. В този лагер участваха най-добрите тенисисти в региона. От края на този месец започват официалните състезания и тази подготовка ще помогне на младите таланти“, допълни Гергинов.

 

Лагерът включва двуразови тренировки (сутрин и следобед). Също така сутринта се провежда физическа подготовка водена от Светослав Андонов, а следобед ментална подготовка с Ники Ганчев.

 

От петък започна лагер в Бургас.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари