Пегас Спорт-Видин с нов терен (снимки)

Футбол
Добави в Svejo
    Ваня Николова 23/06/2020 12:50
Пегас Спорт-Видин с нов терен (снимки)

Видинският футболен клуб Пегас Спорт може да се похвали с нов терен. Той се намира в съседство на градския стадион "Георги Бенковски" и до залата по лека атлетика.

Пегас Спорт-Видин е създаден през 2015 г. В клуба тренират около 100 деца от 4 до 12-годишна възраст и още около 80-100 деца в детските градини. Всички те са освободени от такси, благодарение на договор за реклама с една от водещите букмейкърски компании у нас.

Част от оказаната помощ от клуба инвестират и в материалната база. Трима лицензирани треньори работят с децата - Александър Петров, Йордан Йорданов и Светослав Петков. Александър Петров в момента завършва курса за Б лиценз.

 "Участваме във всички първенства и турнири към БФС, който ни оказват пълна подкрепа. Най-доброто ни класиране до момента е с родените 2008 г., с които попаднахме сред 16-те най- добри отбора в България. Вече 4 г. опитваме да преобразим терена и материалната база, които са  ни отпуснати от Общината. Сега, когато почти всичко е готово, мога да кажа, че си заслужаваше невероятните усилия и помощ от много фирми и хора, заеми и много, много работа", заяви за Viasport.bg Светослав Петков.

 

 

"Теренът ни все още си има недостатъци, но цялата картина вече изглежда различна. Имаме осветление и поливна система. Разполагаме с ремонтирани бани, тоалетни и зала, в която тренираме през зимата. В поддръжката участват всички треньори, Община Видин, Спортни имоти и родители. Ще получим и помощ от Общината под формата на субсидия, която също ще бъде инвестирана в материалната база. Теренът ще бъде използван не само от нашия клуб, а и от всички желаещи да спортуват. Истинското признание за работата ни ще е първият международен турнир, който в бъдеще искаме да организираме тук. Да превърнем едно запустяло място във футболен терен и място за спорт ни кара да се чувстваме горди с постигнатото. Продължавам да вярвам, че Видин е прекрасно място за живот и че талантът може да бъде роден навсякъде, а нашата работа е да го открием, изградим и да се погрижим за него", добави още Светослав Петков.

 


На снимките може да видите как изглежда мястото преди и след изграждането на терена.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари