Венци Стефанов: Парите от трансфера на Филип Кръстев ще отидат основно в подобряване на базата

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 25/06/2020 15:30
Венци Стефанов: Парите от трансфера на Филип Кръстев ще отидат основно в подобряване на базата

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов разкри на пресконференция днес
детайли около трансфера на юношата на клуба Филип Кръстев в Манчестър Сити. Роденият през 2001 година халф ще играе като преотстъпен в Ломел (Белгия), но това ще стане след Нова година.

"Филип от дете е в школата на Славия и проявяваше големи качества още от малък. Най-радостното е, че той не се главозамая и продължи да работи и наблегна на училището. Едно от нещата, които впечатлиха хората в Сити, е перфектният му английски. В школата наблягаме на това децата да са добри и в училище", сподели Стефанов.


Босът на Славия заяви, че не иска да коментира точната трансферна сума, за да няма спекулации.

"Не искам да се говори на темата за трансферната сума, защото журналистите започват да дават оценки. Не искам спекулации. Сумата е достатъчна. Сега можем да помогнем на Левски да си направи козирка. Нито едно евро няма да отиде в джоба на никой от нас. Всичко остава единствено и само за Славия. Дали ще правим ремонти по стадиона, дали ще направим още един терен... Един трансфер може да помогне за година, година и малко за издръжката на клуба, обаче се иска много. Ако бяхме взели 5-10 млн. щяхме да щракаме с пръсти, но взимаме нормални пари за българските стандарти, така че те ще отидат основно в подобряване на базата. Имаме нужда да подменим доста неща", призна Стефанов.

 

Той издаде, че Филип Кръстев ще взема сериозна заплата за българските стандарти след трансфера му в Манчестър Сити: "Не можете да си представите каква е заплатата на Филип, заедно с бонусите. Догодина тя ще се покачи и още."

 

Босът на "белите" добави, че Кръстев е сключил договор за представителство с известния агент Николай Жейнов, разкривайки, че сред залегнатите клаузи в контракта е била и тази за покриването на самолетните билети на играча. Стефанов сподели своето недоумение, обрисувайки подобни клаузи като дребнавост.

„Желанието беше на Филип да остане още 6 месеца в Славия и ние го удовлетворихме. Единственото, което ми прави лошо впечатление, е, че той работи с подобен мениджър, който се опитва да всява смут в отбора. Затова съм изгонил всякакви бежанци, които идват с някакви знайни и незнайни мениджъри, които имат само претенции."

 

"Започнаха да пълнят главите на родителите защо той подписва с белгийския клуб, а не с Манчестър Сити. Заради финансовия феърплей, те имат право на 9 преотстъпени и ако той подпише с тях, влиза в техните преотстъпени. Затова те си имат сателитен клуб, където си вкарват футболисти и ги обучават със свои треньори. В зависимост от качествата му, после може да се върне в клуба. Това е политика, върху която няма как да влияем", завърши Стефанов.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари