Родители поискаха финалите по баскетбол при подрастващите да са с публика

Баскетбол
Добави в Svejo
    BGbasket.com 02/07/2020 09:15
Родители поискаха финалите по баскетбол при подрастващите да са с публика

Група родители изразиха несъгласието си финалите на първенствата по баскетбол при подрастващите да се провеждат без публика. Решението бе взето миналата седмица по време на Управителен съвет на федерацията с оглед на сложната епидемична обстановка в страната заради разпространението на коронавируса.

 

Родителите обаче поискаха да присъстват в залите, като за целта изпратиха исканията си до министъра на младежта и спорта с копие до BGbasket.com.

 

Публикуваме писмото, което получихме от тях, без редакторска намеса:

 

"На 25.06.2020г. Управилният съвет на Българската Федерация по Баскетбол взима решение за продължаване на сезона при подрастващите. Предстоящите баскетболни срещи са планирани да се проведат без публика и при спазване на строги противоепидемични мерки спрямо участниците.

 

Благодарни сме на УС на Българската федерация по баскетбол, че възстановява срещите от държавното първенство, с което дава възможност на младите спортисти да покажат натрупания опит, хъса им за победа и най вече любовта им към баскетбола.

 

В качеството ни първо на отговорни и загрижени родители, и второ на основни фенове и подкрепяща агитка на децата ни при състезания считаме, че провеждането на официалните баскетболни срещи могат да се проведат с публика до 50% заетост от капацитета на залите и при спазване на противоепидемични мерки.

 

Тези условия изцяло кореспондират и не противоречат на разписаните мерки в Заповед № РД-01-354/22.06.2020 г на Министерство на здравеопазването, както и в Заповед № РД-09-681/24.06.2020 г На Министерство на младежта и спорта.

 

Също така, считаме, че УС на БФБ, както и определените домакини на баскетболните срещи, имат капацитета и възможността да предприемат, извършат и контролират противоепидемични действия при провеждането на турнира. В наше лице те ще срещнат съмишленици и отговорни родители по отношение на реда, дисциплината и всички въведени мерки и условия.


С настоящето писмо Ви молим, в качеството си на Министър, имащ функционалната компетентност, да промените решението на УС на БФБ и да дадете указания на отговорните за провеждането на баскетболния турнир лица да организират срещите съгласно цитираната по-горе заповедта на Министъра на здравеопазването, а именно с публика до 50% заетост от капацитета на залите, спазване на дистанция и дисциплина и задължително носене на защитна маска.

 

Моля, не ни лишавайте от възможността да подкрепим младите спортисти! Не ни лишавайте от изживяването на дълго-чаканата, имайки предвид продължителния период на извънредното положение, спортната емоция и еуфория, която искаме да споделим с нашите деца!

 

С уважение,

Неформална родителска група на родителите на състезателите по баскетбол от РБългария

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари