Всички спортни прояви без публика до второ нареждане

Общество
Добави в Svejo
    Viasport 09/07/2020 12:50
Всички спортни прояви без публика до второ нареждане

Забранява се публика на спортни прояви, и на открито, и на закрито, за малки и големи. 

 

Нощните барове и дискотеки на закрито се затварят, а на сватби, балове и кръщенета гостите трябва да не надвишават бройката от 30 души. Това са част от новите мерки в заповедта на здравния министър Кирил Ананиев. Те са предприети във връзка с влошаване на епидемиологичната обстановка в страната и регистрираните нови 240 заразени за последното денонощие.

 

Позволено е посещение на нощни заведения само на открито, но със заетост до 50 на сто от капацитета.

 

Ограниченията ще бъдат "до второ нареждане", а областните управители ще имат правото да въвеждат още по-строги мерки по преценка - ако ситуацията на тяхна територия се влоши. Ако епидемиологичната обстановка в страната рязко ескалира, тогава ще има още по-сериозни ограничения, но засега това не се налага, успокои Кирил Ананиев.

Имаме и клъстерно, и дифузно разпространение на вируса, обобщи Ананиев.

"Някакси си повярвахме, че всичко е минало. Самият факт, че 1 100 000 смятат, че няма такова заболяване, а други 20 на сто го смятат за някакъв грип или настинка, показва, че сме подценили ситуацията", изрази съжаление министърът. И призна, че по време на мача, на който се събраха 12 000 души, си тръгнал разочарован преди последната свирка. "Напуснах стадиона с голямо неудовлетворение, ядосан до голяма степен. Те просто забравиха всичко", коментира Ананиев.

Той призна, че разбира добре емоцията защо запалянковците не са спазвали дистанцията, тъй като също е играл футбол.

"Аз съм бил доста години футболист, в младите си години, и съм я усещал тази тръпка. Разчитахме на гражданите, но видяхме, че не става", заключи Ананиев.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари