Големи шампиони наградиха младите таланти в атлетиката

Лека атлетика
Добави в Svejo
    BGathletic.com 10/07/2020 18:05
Големи шампиони наградиха младите таланти в атлетиката

Две от емблемачните лица от историята на българската атлетика Светла Димитрова-Пищикова и Живко Виденов се включиха в поредното занимание от популярната програмата „Атлетика за младежи“ на БФЛА и водещия български телеком А1.

 

Над 50 деца от няколко софийски клуба се включиха в щафетни игри за деца от 7 до 12 години, както и в контролно състезание на 60 м и скок дължина.

 

Заниманията на Националния стадион „Васил Левски“ се водиха от екип на БФЛА и рекордьорката ни на скок дължина в зала (6.91) Магдалена Христова, която ръководи спортен клуб Приорити.

 

Димитрова-Пищикова и Виденов връчиха грамотите на децата, които поискаха снимки и автографи от известните атлети. Светла Димитрова-Пищикова е двукратна европейска шампионка на 100 м с препятствия, вицешампионка на света в тази дисциплини и двукратна световна шампионка на седмобой за девойки. Живко Виденов е национален рекордьор на 60 м с препятствия в зала (7.52) и 110 м с препятствия (13.33), и е финалист от световни и европейски първенства.

 

 

Популярната програма „Атлетика за младежи“ вече премина през няколко града на страната, сред които Перник, Петрич, Сандански и Видин, а в следващите дни са планирани занимания в Костенец и Пловдив. 

 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари