Силвия Пеева: Титлата оправда огромния ни труд

Баскетбол
Добави в Svejo
    BGbasket.com 19/07/2020 23:20
Силвия Пеева: Титлата оправда огромния ни труд

"Щом всичко завършва добре, значи сме си свършили ние добре работата добре." Така обобщи старши треньорът на Славия Силвия Пеева представянето на своите момичета на баскетболните финали U19.


Тя коментира шампионската титла така: "Много съм щастлива, момичетата я заслужиха. Положиха много труд, и по време на пандемията, не са спирали да тренират, правихме онлайн тренировки и те не спираха да се стараят и да мечтаят, че този финал ще се случи. Този труд се оправда."


"Много съм щастлива за момичетата, които сега са за последна година, с контузената Симона Миленова щяхме да изглеждаме още по-добре. Но имам и три момичета от кадетки, от които тепърва очакваме, дано да вземат още много титли."


"И опитът при жените даде отражение, но там не играеха всички. Физическата подготовка, трудът, който вложиха, тренировките, старанието, всичко това повлия и се получи както трябва," продължи Пеева.


Тя изведе шампионски отбор с този набор на кадетки U16, и сега почти същите момичета от преди три години вдигнаха трофея. "И миналата година имахме голямо желание, но не бяхме в четворката. Затова тази година започнахме по-скромно. За всичко се иска търпение и много труд."


Няколко от момичетата ще заминат за САЩ и Холандия, останалите отиват напред и се готвят за женския тим на Славия. "Искаме да имаме водещ отбор жени, за тях да е стимул, да се развиват по този начин."

 

 

"Натрупаните мачове при жените са много важни. Ние на тази възраст сме изиграли пет мача," отбеляза Пеева. "Има момичета с потенциал, но не са много. Хубаво е да има първенство от 8 или 10 отбора."


Славия няма да спира да тренира, и след кратка почивка и празник, се връщат на стадиона, залата, да работят и да се развиват. "Ако работиш усърдно, пред теб се отварят възможности."


Ивана Николова стана MVP на турнира, а оценката за развитието ѝ е тази: "Изключително много израсна. За два сезона тя получи доверие, но тя си заслужи всяка секунда на игрището, оправда ги. Това, че игра най-много при жени, сега се видя резултатът. И заслужено е MVP на турнира."

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари