Отново унищожиха терен на Левски-Раковски

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 27/07/2020 12:05
Отново унищожиха терен на Левски-Раковски

Пореден вандалски акт на базата на Левски-Раковски в София. От футболната школа се оплакаха от посегателство върху централния терен на стадион "Раковски". 

 

На ексклузивни кадри от охранителните камери, предоставени на bTV, се виждат двама души, които влизат на терена и са изключително добре екипирани.

 

В края на месец март тревата на терена бе залята с пестициди - тогава щетите бяха оценени на около 50 000 лева, а сега ремонтът вероятно ще струва двойно повече.


Теренът е тотално обезобразен и ще трява да се изкопае наново, след което да се положи нова тревна настилка.


Директорът на школата Станислав Ангелов смята, че това е атака, която цели да урони престижа на отбора и да го обезкърви.

 

"Недопустимо е и вече не знам към кого да се обърнем за подкрепа и помощ. Това е акт срещу децата, не може да се постъпва така", каза бившият играч на Левски пред bTV.

 

"Не може да е лично срещу мен. Ние сме под наем. Базата е собственост на МВР. Явно има много чужди интереси, дано не са подкрепени от много високо ниво. Искам да помоля властимащите - нека всеки да си свърши работата."

 

 

"Цели се уронване на престижа и обезкървяване на отбора. Цели се имотът и уронване на престижа на нашата работа. Ако си тръгнат децата и аз ще си тръгна", добави Ангелов.


Директорът сподели че напоследък има рязък скок на желаещите да спортуват, като в момента в Левски-Раковски сеготвят над 300 деца.Източник: bTV

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари