Станислав Ангелов: Трябва да се инвестира много повече в кадри и бази

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 20/08/2020 16:00
Станислав Ангелов: Трябва да се инвестира много повече в кадри и бази

Директорът на Левски-Раковски Станислав Ангелов коментира поредния вандалски акт, който бе извършен в края на месец юли на ст. "Раковски", когато тревното покритие беше сериозно повредено. В интервю за Sportal.bg той даде и своето мнение относно школите в България и дали е възможно един ден родината ни да се сравнява със сръбската школа.

 

"Не един, а два терена заляха този път. Нищо обичайно не се е случило, работим си, доколкото позволява ситуацията и се стремим да не обръщаме внимание на тези негативни прояви. Всеки сам може да гадае и да прави предположения. Ние също имаме нашите. Но конкретика в разследването няма", каза Ангелов. 

 

"Работният процес върви перфектно. Децата тренират, усърдни са. Вече започнаха част от първенствата. Всичко върви по план. Провеждат се и тренироъчни лагери в страната", добави той.

 

"Темата за школите в България е необятна. Толкова много сме изостанали, че трябва да наваксаме доста компоненти. Ако направим паралел между развитието на нашите таланти и тези в Западна Европа, ще видим, че хората правят десет пъти по-големи инвестиции, десет пъти по-големи приходи, десет пъти по-добре върви процесът при тях. Това, което виждам в момента у нас, е, че не са обръща особено внимание на спорта. Виждате, че и политическата обстановка е доста тежка. Най-вероятно и тя дава своето отражение. Всеки работи дотолкова, доколкото му позволяват условията и 

възможностите", коментира Ангелов.

 

"В Сърбия имат традиция от много дълго време и добре изградена мрежа по света. Те работят много комбинативно и продуктивно. Техният процес няма нищо общо с нашия.

Много неща трябва да подобрим - цялостната система, начин на организация. Всичко е много компроментирано. Вижда се, че не дава резултат. Това не е мое мнение, а на всички вас, на обществеността и на всички, които се интересуваме от спорт. Не е само във футбола. Определено трябва много повече да се инвестира в кадри, в бази", заяви директорът на Левски-Раковски. 

 

"Родителят влияе дотолкова, доколкото му се позволява да влияе. В една развита страна родителят почти няма въздействие върху треньори и деца. Правомощията върху футболното изграждане на едно дете трябва да е изцяло свързано с ръководните фактори в клуба и футболния съюз. В момента контролът е в родителите. Днес му харесва тук, утре там. Деца на 15 години са сменили по 7-8 школи. Каква идентичност ще има това дете, къде е играло, какво е научило...  Промените трябва да започнат от организационна гледна точка. Аз съм позитивен човек и виждам светло бъдеще. Затова съм се захванал да работя с децата. Нямам фикс идея да представям себе си като конкретна личност, а напротив, да бъда опора на тези, които идват, да могат да достигнат до нивото не само на моето, но и на предишните поколения. Всяко едно дете има мечти и несбъдването им може да ги пречупи. Нека им помогнем да развият себе си по най-добрия начин и да видим какво би станало с нашата прекрасна страна", завърши Ангелов. 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари