Септември за трансфера на Калоян Костов: Ще си търсим правата по законов ред

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 20/08/2020 21:05
Септември за трансфера на Калоян Костов: Ще си търсим правата по законов ред
Септември обяви официалната си позиция относно преминаването на Калоян Костов в Бенфика. Преди ден португалското издание "А Бола" обяви, че българският 16-годишен защитник ще подпише договор с "орлите".
 
Ето какво написаха днес от Септември в официалната си страница във Фейсбук:
 
"Във връзка с последните информации по отношение на преминаването на футболиста Калоян Костов в португалския Бенфика, ПФК Септември София категорично заявява позицията си, да продължи да търси правата си по законов ред.
 
На лице е класическата схема - "клуб, мениджър, родител", но само по себе си - не отива на гранд като Бенфика да отмъква безпардонно Калоян Костов, чийто трансфер по правилния начин, може да осигури на ДЮШ на клуба и треньорите в него, спокойствието да работят и градят още футболни таланти!
 
През последните седмици, ПФК Септември бе запознат с нови факти, които доказват нерегламентирани посещения в Португалия и преговори с ФК Бенфика!
 
Твърдо сме решени трудът ни през годините в изграждането на един от най-талантливите играчи в последно време в България, да не отиде на вятъра и борбата ни да бъде пример за всички родни клубове да търсят своите права! Продажбата на млади футболисти за адекватна сума за техните качества е основният начин един по-малък клуб да се издържа, а ние от ПФК Септември сме горди, че поддържаме една от най-качествените футболни школи у нас. Резултатите в последните години го потвърждават, а подобни опити за отнемане на футболисти по отработена схема само може да отнемат от мотивацията на целия екип, който се грижи за високото качество на работа в академията."
 
 
 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари