Венцислав Стоев започва работа в баскетболната школа на Берое

Баскетбол
Добави в Svejo
    BGbasket.com 22/08/2020 10:50
Венцислав Стоев започва работа в баскетболната школа на Берое

Паралелно със селекцията на мъжкия отбор Берое си осигури услугите на един от младите и перспективни български треньори по баскетбол Венцислав Стоев.

 

Специалистът влиза в школата на клуба от тима на Балкан (Ботевград), където работи през последните 5 години. Привличането на Венцислав Стоев е една от важните задачи пред ръководството на Берое, след като в края на месец юли стана ясно, че Планимир Дафинов продължава своята кариера в столичния ЦСКА.

 

Новият треньор в школата на „зелените“ е роден през 1992 г. в Ботевград. Като професионален играч е част от тима на Балкан. След  края на кариерата си работи с подрастващи в школата на ботевградчани. Завършва НСА „Васил Левски“ със специалност „Спортна анимация“, а след това преминава успешно през няколко треньорски курса.  До момента специалистът е работил с различни възрастови групи.

 

„Изпълнен съм с ентусиазъм и се вълнувам от новото предизвикателство, което ми предстои в школата на Берое. Пределно съм мотивиран. Ще продължим да развиваме онова, което вече е създадено в школата на клуба. Целта е младите таланти да се изграждат по възможно най-добрия начин. Искам да виждам, че децата и подрастващите изпитват наслада и удовлетворение от самата игра“, заяви специално за клубния сайт на Берое Венцислав Стоев.

 

Желанието на треньора е да създаде нужната обстановка, която да помогне за развитието на децата. „Паралелно с това ще работя за надграждане им като умения, за да могат в следващите години максимално много от тях да бъдат част от мъжкия отбор на Берое, какъвто пример виждаме в момента с Младен Георгиев и Михаил Комбаков.“

 

Специалистът е запознат с индивидуалните качества на отделните момчета в школата. Само преди месец 12 годишните триумфираха с титлата в своята възраст, което бе изключителен успех и атестат за работата в Берое. „Децата се справиха фантастично. Просто играха на едно различно ниво от останалите. Школата на Берое има значителен потенциал и затова идвам с огромно желание в Стара Загора. Нашата задача като треньори е да добавяме нови и нови умения към възможностите на бъдещите баскетболисти“, подчерта Стоев.

 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари