Организират задължителни семинари за треньорите на подрастващи баскетболисти

Баскетбол
Добави в Svejo
    BGbasket.com 13/10/2020 15:15
Организират задължителни семинари за треньорите на подрастващи баскетболисти

Треньорската комисия към Българската федерация по баскетбол организира семинари през ноември, които са задължителни за всички треньори на подрастващи в този спорт. Обученията ще се проведат на 1 ноември в 11 ч. в зала „Триадица“ в София и на 8 ноември в 10 ч. в зала „Младост“ в Шумен.

 

Заради пандемията от коронавирус и обявеното извънредно положение, семинарите веднъж вече бяха отлагани, но сега има разрешение те да се проведат. Сред лекторите ще са някои от младите български треньори.

 

Ето и програмата:

 

1.  „Защита с бягане и скачане“ -  Силвия Пеева

2.  „Взимане на решения в нападение“ -  Васил Христов                                                                                      

3.  „Игра със заслони на човек без топка“ -  Даниел Клечков

4.  „Спейсинг“ -  Васил Христов

 

Темите са с времетраене от 45-50 минути и са насочени към работа с всички подрастващи баскетболисти, с акцент към възрастовите групи до 13, 14 и 16 години.

 

Присъствието на един от двата семинара, по личен избор, е задължително не само за треньорите на подрастващи, а и за тези на А групите в мъжко и женско направление, както и за помощниците в Националната баскетболна лига. За старши треньорите в елита е препоръчително.

 

От 2021 г. започва да работи системата с необходими кредити, описана в „Статут на треньора“.

 

Треньорите трябва да се явят 30 минути преди началния час в залата за регистрация и са длъжни да присъстват на всички лекции, до окончателното приключване на семинара

 

Трябва да се спазват и задължителни мерки за здравна сигурност – използване на маски през цялото време, поддържане на дистанция от 2 метра и дезинфекция. При влизане в залата пък на всеки ще бъде мерена телесната температура.

 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари