Беройски кът грейна в XI ОУ "Николай Лилиев"

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 14/10/2020 20:45
Беройски кът грейна в XI ОУ "Николай Лилиев"

Капитанът на Берое U19 Божидар Пенчев, вратарят на първия отбор Християн Василев, централният защитник Георги Ангелов и нападателят Алиун Фал уважиха днес тържеството, с което бе открит специален кът на Берое в XI ОУ "Николай Лилиев" в Стара Загора.

 

На събитието присъстваха още спортния директор на Берое Валентин Грудев, заместник кметът на Община Стара Загора Красимира Чахова, общинския съветник и член на Борда на директорите на ТЕЦ "Марица Изток" Диян Димитров, легендите на "зелено-белите" Теньо Минчев, Илия Илиев, Стефан Динев, Васил Драголов, Данчо Митев, Ивко Ганчев, Дончо Атанасов.


Кътът е разположен непосредствено след официалния вход на училището и включва знамена, снимки, тениски, шалове и артикули на „зелено-белите“. Заместник кметът на Стара Загора Красимира Чахова допълни колекцията като подари книгата „100 години „Берое“, както и специално вестникарско издание за отбора.


"Поздравявам Ви за инициативата. Хубаво е, че децата могат да се докоснат до всички предмети свързани с отбора и това да бъде мотивиращ фактор, за да спортуват“, каза при откриването му Красимира Чахова.

 


Диян Димитров, който няколко години бе част и от ръководството на клуба, също подкрепи идеята и призова всичко, които имат интересни артикули да ги дарят за къта. Той самият заяви, че ще дари фанелката на Мартин Камбуров, с която е вкарал гол №200 в кариерата си.


Презентация с най-великите моменти от историята на клуба представи седмокласникът Слънчо Костов. Децата от училището пожелаха на тима нова шампионска титла „Решихме всички заедно да направим този кът, който ще бъде допълван постоянно, защото всички подкрепяме отбора“, сподели директорът Желязко Богданов.


„Берое“ го е имало преди нас, има го с нас, ще го има и в бъдеще“, категоричен бе легендата Теньо Минчев.


Спортният директор на старозагорци Валентин Грудев благодари за инициативата и допълни, че тя е признание за отбора и публиката. Надяваме се да Ви радваме и тази година да имаме много успехи“, допълни защитникът Георги Ангелов.

 

 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари