Ясни са първите четири финалиста при волейболистките U18

Волейбол
Добави в Svejo
    Viasport 19/10/2020 16:10
Ясни са първите четири финалиста при волейболистките U18

Отборите на Марица (Пловдив), ЦСКА, Локомотив 1929 и Веблъжд (Кюстендил) се класираха директно за държавни финали по волейбол за кадетки (състезателки, родени 2003/2004 година). Четирите тима спечелиха своите квалификационни турнири и взеха единствените директни квоти.

 

Група А се проведе в столичната зала "Васил Симов" с домакин ЦСКА, с участието още на Дунав (Русе), Раковски (Димитровград) и Етрополе. Волейболистките на "червените" записаха три категорични победи, като завършиха убедително на първото място.

 

 

На второ място се нареди отборът на Етрополе, трети е Раковски. Двата тима продължават борбата на допълнителни турнири за държавни финали.

 

Четвърти е тимът на Дунав, който отпада от по-нататъшна борба.

 

Резултати и класиране в група А вижте тук.

 

Група Б се проведе в столичната зала "Раковски", с домакин ЦПВК, с участието още на Велбъжд (Кюстендил), Хебър (Пазарджик) и ВА Стойчев-Казийски.

 

Получиха се оспорвани мачове, като два тима - Велбъжд и ЦПВК завършиха с еднакъв актив от две победи и една загуба. С 1 точка повече (7) турнирът бе спечелен от волейболистките на Велбъжд, които се класираха за финали. На второ място с 6 точки останаха представителките на ЦПВК. Трети се нареди Хебър. Така ЦПВК и Хебър продължават на допълнителни турнири. Състезателките на ВА Стойчев-Казийски отпадат от по-нататъшно участие.

 

Резултати и класиране в група Б вижте тук.

 

Група В се проведе в зала "Спортна" в Разлог, с домакин Пирин, с участието още на Марица, Славия и Ахил.

 

Волейболистките на Марица отбелязаха три победи и категорично завършиха като първенец в групата.

 

 

Втори останаха представителките на Славия, трети е тимът на Ахил. Така "белите" и "ахилки" продължават на допълнителни турнири. Последен е съставът на Пирин, който прекратява по-нататъшно участие.

 

Резултати и класиране в група В вижте тук.

 

 

Група Г се проведе в зала "Фестивална" във Видин, с домакин Бдин Вида, с участието още на Локомотив (София), Казанлък и Перун (Варна).

 

Волейболистките на Локомотив се поздравиха с три чисти победи над съперничките си и спечелиха групата и квота за финалите.

 

 

На второ място завърши отборът на Казанлък, трети са представителките на Видин. Двата тима продължават борбата на допълнителни турнири. Перун остана четвърти и прекратява по-нататъшно участие.

 

Резултати и класиране в група Г вижте тук.

 

В държавните финали на България за кадетки участват осем отбора, като първите четири вече са ясни, останалите четири ще бъдат излъчени от допълнителните турнири.

 

По регламент отборите, заели второ и трето и място в четирите квалификационни турнира, оформят две нови групи по четири тима. Първите два от всяка група се класират за спора за титлата.

 

Допълнително ще бъдат оповестени групите и датите на турнирите.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари