Ясни са първите шест финалиста по волейбол при прекадетките U16

Волейбол
Добави в Svejo
    BGvolleyball.com 26/10/2020 15:00
Ясни са първите шест финалиста по волейбол при прекадетките U16

Отборите на Локомотив 1929 (София), ЦПВК (София), ЦСКА, ВАСК (София), Марица (Пловдив) и Казанлък се класираха директно за участие в държавните финали по волейбол на България за прекадетки (състезателки родени 2005/2006 година). Шестте тима спечелиха първото място в своите квалификационни турнири, които се проведоха в София, Етрополе, Пловдив, Пазарджик и Казанлък. По регламент само първенците взимат директна квота за спора за титлата.

 

На държавните финали за прекадетки участват 12 тима. Останалите шест места ще бъдат попълнени след допълнителни квалификации. Вторите и третите в изминалите квалификационните турнири ще сформират три нови групи по четири тима. От тях първите два в класирането на всяка група ще се класират за финали.


Група А се проведе в София с домакин Локомотив, с участието още на Дунав (Русе), Марек (Дупница) и Кирково. Волейболистките на домакините с откроиха над всички с три чисти победи и продължават на финали. Втори се нареди тимът на Марек, трети е Кирково, като те продължават борбата на допълнителни квалификации. Дунав отпада от по-нататъшна борба.

 

 

Резултати и класиране в група А вижте тук.

 

Група Б се проведе в Пловдив с домакин Марица, с участието още на Раковски (Димитровград) и Бдин Вида (Видин). Домакините и тук нямаха проблеми, като се наложиха чисто над съперниците и взеха първото място. Отборите на Видин и Димитровград продължават на допълнителни квалификации.

 

 

 

Резултати и класиране в група Б вижте тук.

 

Група В се проведе в Пазарджик, с домакин ВК Хебър, с участието още на ВАСК, Перун (Варна)  и Спартак (Плевен). Представителките на ВАСК взеха първото място след служебна победа над Хебър и се класираха за финали. Домакините и тимът на Варна ще минат през допълнителни квалификации. Плевенският Спартак отпада.

 

 

Резултати и класиране в група В вижте тук.


Група Г се проведе в Етрополе, с участието още на ЦПВК и Берое (Стара Загора). Уникално положение се получи в този турнир, като волейболистките на ЦПВК зяха абсолютния лидер за първото място. Столичанки записаха две победи над съперниците, като не допуснаха повече от 11 точки на гейм. Съставите на Берое и Етрополе продължават на допълнителни квалификации.

 

 

Резултати и класиране в група Г вижте тук.

 

Група Д се проведе в Казанлък, с участието още на Звезди 94, ЙЕБ (Шумен) и Велбъжд (Кюстендил). В тази група имаше най-драматично развитие, като в спор за първото домакините надиграха Звезди 94 с 3:2 гейма и се класираха за финали, а звездите ще минат през квалификации. В спор кой ще продължи и кой ще отпадне, волейболистките на ЙЕБ (Шумен) се наложиха след петгеймова битка над Велбъжд с 3:2 и продължават на квалификации, а тимът на Кюстендил отпада от по-нататъшна борба. 

 


 

Резултати и класиране в група Д вижте тук.

 

Група Е се проведе в София, с домакин БК Барутов, с участието още на ЦСКА и Тони спорт (Берковица). Представителките на „червените“ станаха първи с две победи. Съставът Тони спорт е втори, а домакините останаха трети. Двата тима продължават на допълнителни квалификации. 

 


 

Резултати и класиране в група Е вижте тук.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари