БФС напомни: Всички мачове са без публика

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 05/11/2020 14:10
БФС напомни: Всички мачове са без публика

Ръководството на БФС е изпратило регулярно писмо до Зоналните съвети в четирите центъра с призив да бъде спазвано ограничението за провеждане на мачовете в аматьорския футбол без публика. Изискването е наложително, за да бъде спазено държавно постановление и заповед на Министъра на здравеопазването д-р Костадин Ангелов спортните състезания да не бъдат посещавани от фенове.

 

През изминалата седмица на много места в страната на срещи от Трета и Четвърта лига, както и в детско-юношеския футбол е регистрирано зрителско присъствие. БФС напомня, че това към момента е забранено и призовава делегатите на мачовете, както и отборите-домакини да се съобразяват с изискванията и стриктно да прилагат разпоредбите.

 

Доказано допускане на мачове има на срещи от Югоизточната, Югозападната и Северозападната Трета лига. БФС напомня, че Със заповед РД - 01-626/ 27.10.2020 г. на здравния министър се въвеждат временни противоепидемични мерки на територията на Република България за времето от 29.10 до 12.11.2020 г.

 

Провеждането на спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер на закрито и открито се провеждат без публика. За целта Председателите на УС на футболните клубове, както и делегатите на БФС да вземат необходимите мерки за спазване на заповедта и недопускане на зрители на стадионите.

 

Футболните срещи да се провеждат при спазване на всички санитарно-хигиенични условия.

 

При нови пропуски в организацията на футболните срещи е възможно клубовете, чиито привърженици са на трибуните, да бъдат наказани.

 

 

 

Източник: БТА

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари