Обмислят преустановяването на колективните спортни мероприятия у нас

Общество
Добави в Svejo
    Viasport 23/11/2020 17:50
Обмислят преустановяването на колективните спортни мероприятия у нас

Пълна забрана за провеждане на колективните спортни мероприятия у нас предлагат от Министерството на здравеопазването и Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Това стана ясно днес по време на извънреден брифинг.

 

Властите предложиха нови мерки, за да се спре разпространението на заразата у нас, като едната касае именно спорта.  Сред другите ограничения са удължаване на забраната за посещения в заведения, барове и клубове, преустановяване на работата на питейни заведения и такива за хранене, увеселителни и игрални зали, всички нехранителни търговски обекти, включително и моловете, като изключение ще правят аптеки, дрогерии, банки, застрахователи и пощенски услуги. Преустановяват се и екскурзиите, както и присъственото обучение в детските градини, училищата и университетите.

 

Обмисля се и удължаване на извънредната епидемична обстановка в страната с четири месеца - до март, 2021 г.

 

Предложенията ще бъдат обсъдени на Министерски съвет през следващите дни и ако бъдат одобрени, ще влязат в сила от петък (27 ноември).

 

Все още не е определено за какъв период ще важат ограниченията, ако те бъдат приети, като се очаква те да дадат резултат най-рано след осем дни. Здравният министър проф.д-р Костадин Ангелов обеща, че ако от мерките има резултат, ще се направи всичко възможно те да бъдат разхлабени за Коледа.

 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари
Още по темата