Организаторите на Купа София: Допуснете децата да спортуват

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 17/12/2020 17:15
Организаторите на Купа София: Допуснете децата да спортуват

Организаторите на детския футболен турнир Купа София призоваха здравните власти да отменят забраната за спорт при състезателите до 18-годишна възраст. Те разпространиха отворено писмо, подкрепено от много родители и треньори, с което обясняват колко е важно за децата да могат да спортуват, като разбира се, това става при спазването на всички противоепидемични мерки.


Ето какво пише в писмото:

 

"Скъпи приятели, деца, родители и хора, обичащи спорта у нас!

 

Във времена на пандемия, която изкарва на преден план всички човешки качества и поставя пред изпитание познатото ни съществуване до момента, е време да се обединим и спазвайки противоепидемичните мерки да защитим правото на децата ни да спортуват!

 

Обръщаме се към всички Вас и се надяваме думите ни да достигнат до хората, които ежедневно се борят с това изпитание! Ние не сме съдници, да определяме кой крив и кой прав! Знаем, че никой не бе готов за последствията на COVID - 19, но знаем, че с разумен диалог и правилни аргументи, децата ни, звездичките на Република България могат да се върнат на терените и в спортните зали!

 

Уважаеми господа и госпожи Министри,

 

през последните месеци се борим за всяка глътка въздух! Молим се за здравето, което спорта дава на нашите деца! Той ги възпитава, създава личности и характери, които един ден ще бъдат пример за подражание в много последващи битки, като тази, която целият свят води днес!

 

Призоваваме Ви да намерите начин и да допуснете децата ни да спортуват! Ние не Ви молим да отворите ресторантите, кафенетата и търговските центрове, ние Ви молим да помислите за последствията върху здравето на децата - спортисти, които от интензивен тренировъчен процес преминаха към интензивно стоене пред компютъра вкъщи! Това е пагубно за нашите деца, за тяхното тяло, за атрофиращите мускули и други.

 

Призоваваме Ви да го направите и заради техните треньори и ръководители, които изкарват прехраната си, възпитавайки у нашите деца най - ценните и необходими качества! Противоепидемичните мерки могат да се спазват с лекота! И всъщност, именно това е целта при изграждането на спортиста - да умее да се справя при всякакви условия!

 

Призоваваме Ви да разрешите тренировъчните спортни дейности след 01.01.2021г. при строги мерки:

 

- определен брой състезатели при спортове на открито;

 

- определен брой състезатели при спортове на закрито;

 

- забрана за ползване на съблекални и общи помещения;

 

Заедно със строгите правила за провеждане на тренировъчен процес, заложете и необходимите наказания за тяхното неспазване! Всички копнеем за това, децата ни да бъдат щастливи и жизнени, като сме сигурни, че никоя спортна структура, няма да наруши правилата, изхождайки от необходимостта на собственото си оцеляване!

 

Но Ви молим да обърнете внимание и да им разрешите да бъдат здрави! Защото спорта е здравето, от което имат нужда нашите деца!

 

Чуйте ни и помислете! С общи усилия за една по - здрава и по - обединена България!

 

С уважение:

Хиляди деца спортисти, треньори и родители

 

П.С. Всеки споделящ нашето мнение, може да се чувства свободен да го сподели!"

 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари