Треньорски рокади в Дунав (Русе)

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 30/12/2020 21:10
Треньорски рокади в Дунав (Русе)
От пролетния полусезон представителният отбор на Дунав ще се води от треньорски тандем между Мартин Цирков и Ивайло Кирилов, обявиха от Русе. Помощник остава Диян Димов, който има вече и по-широка роля в клуба като спортно-технически представител в УС на „драконите“. Досегашният старши треньор на първия тим Илиян Памуков става селекционер на Академията.
 
Рокадата е продиктувана от оптимизиране на ресурса в клуба и нуждата от фокус върху работата в Академията, където ще бъдат използвани безспорния опит и качества на Памуков в селектирането и подготовката на млади таланти.
 
Ивайло Кирилов и Мартин Друмев ще водят и 17-годишните юноши, които са в Елитната група в тази възраст. На мястото на Мартин Цирков начело на момчетата до 15 г. застава Илиян Памуков. Цирков ще се съсредоточи изцяло в работата с мъжкия отбор и управлението и реформите в Академията.
 
В същото време представителният тим разширява своя екип и с наличните треньори в школата, което ще позволи по-сериозна индивидуална работа със състезателите. Променя се цялостната философия на работата в Академията на клуба, като стремежът е да се окомплектова треньорски екип за всеки набор, за да се наблегне върху индивидуалната подготовка на младите футболисти и осигуряването на оптимални условия за тяхното развитие.
 
Целта е максимално голям брой деца от Академията да се изкачват всяка година в по-големите набори и формиране в първия отбор на силно ядро от футболисти, израснали в школата на „драконите“.
 
 
Източник: F/FC Dunav Ruse

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари