БФС откри официално нов футболен комплекс в Казанлък

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 10/01/2021 09:00
БФС откри официално нов футболен комплекс в Казанлък

През 2021 година Българският футболен съюз продължава своята инициатива за подобряване на футболната инфраструктура в страната. След реализацията на проектите в София, Пазарджик, Силистра и Сандански, в деня на своето освобождение - 8 януари, Казанлък също се сдоби с нов футболен комплекс.

 

Съоръжението, състоящо се от 3 мини футболни игрища с изкуствена настилка, осветление, покрита трибуна със 120 седящи места и всички необходими удобства за спортистите бе изградено за малко повече от година. Инвестицията е изцяло от страна на БФС със съдействието на ФИФА и УЕФА.

 

Церемонията по откриването на новият футболен комплекс бе част от честванията по случай годишнината от освобождението на Казанлък от османско владичество и стартира с почит към младите състезатели, донесли най-много спортна слава на родния си град през изминалата година.

 

 

 

Спортист на 2020 година Илина Иванова от Спортен клуб по таекундо Кентавър бе наградена от изпълнителния директор на БФС Борислав Попов, а девойките старша възраст от Волейболен клуб Казанлък, които спечелиха приза Отбор на годината на Казанлък получиха своите награди от временно изпълняващия длъжността президент на БФС Михаил Касабов.

 

Кметът Галина Стоянова поздрави спортистите за техните успехи през изминалата трудна и необичайна година и изрази своята надежда, че 2021 година ще донесе по-добри възможности за изява и повече свобода за спорт и за работа.

 

 

"За да сме днес на това игрище имат заслуга няколко институции. На първо място е Българският футболен съюз, по чиято инициатива бе създаването на този комплекс. Изключително благодаря на господин Касабов и на господин Попов за избора на Казанлък. Заслуга има и Общинският съвет, благодарение на който бе предоставен терена за футболния комплекс. Футболен клуб Розова долина е заслужил званието си институция в спорта, която също бе водеща за осъществяването на този проект.

Благодаря на клуба и неговия президент“ заяви Галина Стоянова.


 

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов честити празника на Казанлък и новия дом на футбола в града. Той връчи специални плакети на кмета госпожа Галина Стоянова и президента на ФК Розова долина господин Георги Мермеклиев.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари