Захари Сираков: Дойдох в Лудогорец не за парите, тук помагат на треньорите да се развиват

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 10/01/2021 13:00
Захари Сираков: Дойдох в Лудогорец не за парите, тук помагат на треньорите да се развиват

Захари Сираков отговори на появилите се информации, че ще се опита да привлече играчи от школата на Левски в тази на Лудoгорец.


Треньорът премина в клуба от Разград след края на есенния полусезон. Той обясни още защо е приел предложението на Лудогорец.


Ето какво гласи изявлението на Захари Сираков. 


"Дойдох в Лудогорец не за парите! Изписа се, че съм си тръгнал от Левски заради парите, че не са плащани заплати… Хората, които ме познават, знаят, че аз съм финансово обезпечен. Дори съм помaгал със заеми на колеги да може да идват на работа. Тръгнах си, защото не видях, че ще ми се дава шанс за развитие към мъжкия футбол. Сега имаше възможност да ми се даде шанс да работя с мъжете - миналата година, след като си най-добрият треньор в школата. Два пъти му казвах на господин Сираков и той не ме отрази. Нито ми помогнаха за Про Лиценз, дори не ми дадоха U19 да мога  да трупам точки за този лиценз.

Когато започнах с набор 2004 преди две години, всеки казваше: "Не го вземай този набор, нямало деца!" А ние още първата година спечелихме елитната група и сега вече са най-добрите, но за мен не са важни само победите и резултатите. Сега 4 момчета тренират с мъжете на Левски и имат договори, едно момче подписа с Арда Кърджали, а са на по 16-17 години!

И тука да кажа, че пак ми опетняват името, че съм вземал деца в Лудогорец. Сами са ме потърсели децата, които дойдоха. Аз за 5 години в школата на Левски, без значение с кой набор, винаги сме били шампиони!

За Лудогорец реших много бързо. Ръководството ми дава шанс по-бързо да стигна до мъжкия футбол, помагат на треньорите да се развиват със стажове в чужбина, ще ми помогнат за Про лиценз и да водя набор U19, който ще играе и в Шампионска лига и играе във В група освен елитната. Много добре ни посрещнаха и изпълниха всичко, от което имаме нужда за работа. Организацията е на много високо ниво, сега остава и ние да си свършим нашата работа, освен успехите, да развием и момчета за Б и А отбора!"


 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари