Дарко Тим с европейска екологична мисия

Лека атлетика
Добави в Svejo
    BGathletic.com 19/01/2021 13:55
Дарко Тим с европейска екологична мисия

Една от най-бързо развиващите се школи за лека атлетика в София – Дарко Тим започна работа по европейски проект за опазване на околната среда. Клубът е част от кампанията „Let’s warm up the climate for sport“, в която са включени още спортни организации от Испания, Гърция и Румъния.

 

Партньорите в проекта имат за цел да стимулират физическата активност и да насърчат опазването на околната среда. По време на кампанията Дарко Тим ще организира тренировки и състезания под наслов „Здрав дух в здраво тяло в здравословна среда“.

 

„В нашата школа винаги сме приемали опазването на околната среда като основна мисия в дейността си. Често говорим с децата за необходимостта от разделно събиране на отпадъци, включваме в тренировките „плогинг“ активности и държим нашите атлети да използват бутилки за многократна употреба по време на заниманията си в школата“, каза Гергана Петкова от екипа на Дарко Тим.

 

По време на „Let’s warm up the climate for sport“ ще се проведат четири срещи, на които ще се обменят добри практики между партньорите с цел да се разработят иновативни стратегии, които да мотивират хората да бъдат по-физически активни и да достигнат положителен баланс в комбинацията от физическо и психическо благосъстояние в здравословна и вдъхновяваща среда.

 

Инициативата е финансирана по програма ERASMUS+ Sport на Европейския съюз, а координатор е испанската организация за спорт и екология EquiS Equilibri Sostenible, а освен „Дарко Тим“ в кампанията участват още гръцкият олимпийски център и университета в Галац (Румъния).

 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари