Плувен клуб направи звездно студио заради младите състезатели

Плуване
Добави в Svejo
    BGswim.com 12/02/2021 18:55
Плувен клуб направи звездно студио заради младите състезатели

Треньорите на плувния клуб Олимп влязоха в ролята на телевизионни водещи, създавайки студио, чийто звездни гости споделят опита си за младите състезатели. 

 

В образователното студио „Ще се срещнем на върха“ ценни съвети дадоха Йордан Йовчев, Нешка Робева, Антъни Иванов. Ще го направят  Станка Златева, Румяна и Свилен Нейкови.

 

В актуалното четвърто издание на предаването на НСК Олимп (Сф) професор Юлиан Карабиберов обяснява защо за спортиста психическата умора е по-страшна от физическата. Преподавателят по лека атлетика и кондиционна подготовка към Национална спортна академия „Васил Левски“ подчертава, че храненето е от изключително значение за състезателите. Алармира, че работата с тежести трябва да започне чак след 13-14 години.

Карабиберов е категоричен, че мускулите около „ядрото“ (коремни, гръбни и кръстни) са най-често пренебрегваните от спортистите. А те са втори по значимост след сърцето, защото оттам тръгва енергията.

 

Карабиберов бе кондиционен треньор на волейболните национали за олимпийските игри в Пекин 2008. Водил е кондиционната подготовка на редица шампиони от световен калибър като Матей Казийски, Мария Гроздева, Радослав Янков и Владимир Зографски, плувния рекордьор Цанко Цанков, националните отбори по волейбол и баскетбол. Притежател е и на три патента за изобретения на спортни уреди.

 

„Направихме образователното предаване „Ще се срещнем на върха”, не за да навлизаме в територията на журналистите, а да придаваме допълнителна стойност на работата ни, съдействайки на децата, възрастните и организациите да увеличават и развиват способностите си за изява, за да могат да постигнат важните цели, които са си поставили, живеейки един по-добър живот“, обяснява идеята на студиото Емил Милков, старши треньор и председател на НСК Олимп. -  Зрителите получават безценна информация от опита, знанията и съветите от най-успешните българи.“

 

„Разликата от работата на журналистите идва от конкретиката и по-тясната спецификацията на разговора, срещайки децата и всички заинтересовани с най-успешните ни личности в областта на спорта: състезатели, треньори, психолози, деятели. Разликата идва и от водещите, които са част от треньорския състав и ръководството на НСК Олимп. Това позволява наистина много тясна специфика и конкретика на темите, които се обсъждат“, допълва Милков.

 

Образователното предаването „Ще се срещнем на върха” се излъчва да пъти в месеца ( през една седмица) в сряда вечер от 20:00 ч., на живо в канала Фейсбук  и Youtube, където зрителите може да задават своите въпроси към нашите гости като коментари под Live видеото.

 

 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари