ФИБА: Ако Костадинов се развива правилно, може да бъде основна част от бъдещето на България

Баскетбол
Добави в Svejo
    BGbasket.com 26/02/2021 11:15
ФИБА: Ако Костадинов се развива правилно, може да бъде основна част от бъдещето на България

Суперлативите за силния дебют на Константин Костадинов в мъжкия национален отбор по баскетбол продължават. ФИБА постави българина сред десетте млади състезатели, които са впечатлили най-много по време на изминалите европейски квалификации.

 

Ето какво пишат от световната централа за Костадинов:

 

"След като се класира, България даде на 17-годишния Константин Костадинов да опита за първи път от вкуса на мъжкия национален отбор. Универсалното крило се представи отлично за България в три издания на европейското първенство U16 в дивизия B и не отне много време, за да има влияние и на това ниво.

 

През втората четвърт той уверено наниза три тройки, без да се колебае, дори когато защитниците бързо го затваряха. След това той също показа от своя потенциал с няколко точни подавания и една отлична игра в защита, което доведе до чадър.

 

Талантът на Костадинов е известен от години и той беше очевиден и в този мач. Ако се развива правилно, той може да бъде основна част от бъдещето на България. Кой знае, може би той ще бъде готов за участие в списъка на Евробаскет още през следващата година."


Снимки: ФИБА

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари