11-о място за Благой Тодев на световното по биатлон за младежи

Биатлон
Добави в Svejo
    Viasport 28/02/2021 18:45
11-о място за Благой Тодев на световното по биатлон за младежи

Втория състезателен ден от световното първенство по биатлон за младежи и девойки продължи с индивидуалната дисциплина в големите възрастови групи.

 

В индивидуалното състезание на 15 км. при младежите България беше представена само от Благой Тодев. Той сбърка два пъти при четирите стрелби и се класира на 11-а позиция. 

 

Световен шампион в дисциплината е Филип Липовиц от Германия с един пропуск. Сребърното отличие отиде при словенецът Алекс Цисар, който също сгреши веднъж и завърши на 11 секунди от първия, а бронзът е за французина Емилиян Клод, който направи две грешки и остана на 39.7 секунди. Изоставането на Тодев от Липовиц е 1 минута 39.4 секунди. 

 

В индивидуалното на 12.5 км. при дамите титлата спечели Камила Бене от Франция(0). Втора завърши Хенриета Хърватова от Словакия (1), а бронзовото отличие завоюва италианката Беатрис Трабук. (1).

 

Класическата дисциплина при девойките премина без българско участие. 

 

В събота в индивидуалното състезание на 12.5 км при юношите Васил Зашев зае 47-о място с 8 грешки, Деян Разложки финишира 51-ви с 6 грешки, Красимир Атанасов е 66-и с 8 пропуска, а Константин Стоилов е 67-и с 10 грешки. 

 

Програмата на световното първенство в Обертилиах (Австрия) продължава и утре със спринтовите състезания при юношите и девойките ст. възраст.

 

В двете надпревари България ще участва с общо 8 биатлонисти (4 юноши и 4 девойки). 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари