14 отбора с 200 ватерполисти стартират в шампионата при U13

Водна топка
Добави в Svejo
    BGswim.com 05/03/2021 12:05
14 отбора с 200 ватерполисти стартират в шампионата при U13

14 отбора започват участието си в шампионата на 13-годишните ватерполисти.

Само три от клубовете, които членуват в Българска федерация водна топка, не се представят със свои състави при децата през Сезон 2021. На практика това означава, че около 200 малки играчи ще показват уменията си в трудния спорт от петък до неделя (5-7 март).


Официално възрастта се казва мъже U13, а квалификационните групи са три. Мачовете в две от тях ще се играят в Бургас, а двубоите от една група са в столицата.


Край морето за групите „А“ и „Б“. В техния състав влизат: „А“ – Черноморец, Ботев, Арена Бургас, Локомотив НН, ЦДНА, „Б“ – Нептун, КПС Варна, Комодор, Черно море. В София на басейн „Диана“ в група „В“ ще играят Славия, Ботев 2000, Тича, ЦСКА, Левски.


Подреждането в Топ 4 на миналогодишния шампионат в същата възраст беше: Черно море, Черноморец, Левски, ЦСКА.


Регламентът предвижда за финалната шестица да се класират първите два отбора от трите групи. Като останалите състави, заели местата след второто в групите, ще оформят Финал „Б“.

В Топ 6 отново по системата „всеки срещу всеки“ ще се излъчат най-добрите четири тима. Суперфиналът във възрастта, който ще разпредели медалите, отново ще предложи мачове между всички в четворката, като няма да се зачитат резултатите помежду им от предишната фаза.


U13 Квалификация А и Б – Бургас


U13 Квалификация В – София


Системи-Сезон-2021


 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари