Теглят жребия за европейските първенства при баскетболистите в края на април

Баскетбол
Добави в Svejo
    BGbasket.com 05/04/2021 13:35
Теглят жребия за европейските първенства при баскетболистите в края на април

Националните отбори по баскетбол при подрастващите ще научат съперниците си за европейските първенства това лято на 28 април. Това обявиха от централата на ФИБА. Жребият за първенствата на бъдещите европейски звезди ще бъде ден преди този за Евробаскет 2022 за мъже на 29 април. И двете церемонии ще бъдат без присъствие и ще бъдат излъчени онлайн.

 

Жребият за европейските първенства при подрастващите ще започне в 13:00 часа централно-европейско време. То ще бъде съпътствано от жребий за втората фаза на предварителните квалификации за Световното първенство през 2023 г.

Както е известно, през 2021 г. София ще приеме шампионата на Стария континент в Дивизия B при момчетата до 16 години. България трябваше да приеме този шампионат през 2020 г., но заради пандемията ФИБА отмени всички шампионати при подрастващите. Първенството ще се проведе от 12 до 21 август в три зали.

20-годишните ни национали ще се борят за класиране в Дивизия А в Тбилиси (Грузия) от 16 до 25 юли. В периода 30 юли – 8 август пък юношите до 18-годишна възраст ще премерят сили на европейското в Дивизия B, на което домакин е Орадя (Румъния).

Шампионатът при момичетата до 16-годишна възраст ще се проведе в Сараево (Босна и Херцеговина) от 5 до 14 август. Девойките до 18 години отново ще играят в Оберварт и Гюсинг (Австрия) от 23 юли до 1 август.

Завръщането на националките ни до 20-годишна възраст в елита на Европа ще бъде в Шопрон (Унгария), където Бордът на ФИБА Европа реши да се проведе шампионатът на Дивизия А догодина.

 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари