Децата от Балкан отбелязаха Деня на Земята

Баскетбол
Добави в Svejo
    22/04/2021 19:00
Децата от Балкан отбелязаха Деня на Земята

Децата от школата на Балкан отбелязаха Световния ден на Земята със специална инициатива в градския парк в Ботевград. Те засадиха 10 нови различни по вид дървета, за да отбележат днешния празник, който се чества на 22 април в целия свят. Заедно с тях бе и капитанът на мъжкия отбор Димитър Димитров, който даде съвети на младите "балканци" и засади първото дърво.

 

Инициативата се организира ежегодно от милиарди хора с посланието за преодоляване на климатичните промени, по-чист въздух и по-устойчива околна среда.

 

Растенията, които ще красят от днес градкия парк, са магнолии, японска вишна и различни декоративни ябълкови дървета. Японската вишна, наречена “Сакура”, означава дърво, на което седи Бог и символизира именно пролетта, живота и красотата.

 

Идеята на инициативата е състезателите да се приобщят към каузата за опазване на околната среда и с личен пример да допринесат за подобряване й в техния роден град. 

 

Освен засаждането на дръвчета, състезателите от Балкан раздадоха и 100 образователни книги за България на децата в градския парк във връзка с предстоящия Ден на книгата на 23 април.


Източник и снимки: balkan-basket.com


 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари