Любовта към футбола и Дунав събра над 250 деца на едно място за празника на Русе

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 07/05/2021 12:00
Любовта към футбола и Дунав събра над 250 деца на едно място за празника на Русе

Над 250 деца събра любовта към футбола и Дунав за празника на Русе на едно място.

 

По инициатива на клуба, носещ името на голямата европейска река, в дома на "драконите" на две от игрищата с изкуствена настилка в спортния комплекс в квартал "Здравец" се проведе футболен празник. В него се включиха момичета и момчета на възраст от 6 до 11 години от 8 детски градини и 8 училища.

 

Те бяха разделени в три възрастови групи. Любопитното беше, че резултатите не се записваха, а накрая всеки от участниците получи специален медал с логото на Дунав.

 

 

"Не твърдим, че в случая откриваме топлата вода или нещо ново – просто решихме да припомним нещо позабравено старо. А именно преди години на подобни празници и турнири между детски градини и училища футболните клубове следяха и откриваха младите таланти. Немалко популярни футболисти са спечелени за играта точно по този начин. Аз лично не мисля, че има и нещо по-красиво от това толкова много деца, които обичат футбола, да се съберат на едно място, за да играят футбол и то с такова желание и радост. И какъв по-подходящ ден това да се случи от Празника на Русе", коментира един от основните двигатели на събитието и директор на Академията на Дунав (Русе) Мартин Цирков. 


 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари