Деца в риск излъчиха шампионите за футболната Купа "1 юни"

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 02/06/2021 10:30
Деца в риск излъчиха шампионите за футболната Купа "1 юни"

Футболен турнир за деца и младежи в риск "1 юни" събра край спортен комплекс "Бонсист" над 80 малчугани от 7 отбора.


Събитието бе част от годишния календар на Българска спортна федерация за деца и младежи в риск.

В оспорвана битка за Купата се впуснаха футболистите от тимовете на Фондация "Конкордия" с два отбора, Фондация "Дружба", ФК Бароко, ФК Победа, ФК Спартак 2015, ФК Враждебна.


След оспорван финал представителите на Победа грабнаха трофея, като се наложиха трудно над Конкордия 2 с 1:0. В мача за бронза Враждебна разгроми Конкордия 1 с 6:1.
Децата бяха поздравени от столичните общински съветници Анна Стойкова и Симеон Колев от постоянната Комисия за децата младежта и спорта, които благодариха за участието и наградиха призьорите.


 


"Днес е Ден на детето, но вие освен деца, сте и спортисти. Това е отговорност, защото спортът калява, дисциплинира и възпитава в отборен дух. Бъдете здрави, успешни и щастливи! И не забравяйте учението!", каза в приветствието си Анна Стойкова.


 


На събитието присъства и Анатоли Илиев – зам.-председател на "София – европейска столица на спорта". Сред отличилите най-добрите бе и Николай Стайков – управител на комплекс "Бароко спорт", предоставил отлични условия за участниците в турнира. Всички футболисти от челните 4 отбора получиха наред с медалите и предметни награди – топки, фланелки и ранички.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари