Прекадетките започват битката за титлата в зала Левски София

Волейбол
Добави в Svejo
    BGvolleyball.com 08/06/2021 10:00
Прекадетките започват битката за титлата в зала Левски София

София е домакин на държавните финали по волейбол на България за прекадетки (състезателки, родени 2006/2007 година). Надпреварата започва от днес, 8 юни, и ще се проведе в зала „Левски София“. Така, волейболистки и волейболисти под 16 години ще играят заедно в една и съща зала и по едно и също време в периода 8-13 юни за държавните финали, след като зала Левски София ще е арена на битките и в предварителна група А при прекадетите.

 

В спора за титлата при прекадетките участват 12 отбора. След жребий те са разделени в две предварителни групи, съответно А и Б, всяка с по шест тима:

 

Предварителна група А: ЦПВК (София), Левски София, Казанлък, ЦСКА, Миньор (Перник), Хан Аспарух (Исперих).

 

Предварителна група Б: Марица (Пловдив), ВАСК (София), Тони спорт (Берковица), ЙЕБ Шумен 05, Локомотив 1929, Раковски (Димитровград)

 

В групите се играе всеки срещу всеки в четири дни. Заелите първо и второ място отбори от двата потока се класират за финална четворка, като срещите в нея се играят на кръст. Победителите играят за първо място, а победените за трето.

 

Отборите класирали се трето, четвърто, пето и шесто място в групите приключват участието си във финалния турнир за тази възраст сезон 2020 – 2021 г. Те заемат местата от пето до дванадесето място по коефициент.

 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари