Алек Жеков: Израснахме като хора, треньорът ни подготви не само за баскетбола, но и за живота

Баскетбол
Добави в Svejo
    Мария Мицова 09/06/2021 16:35
Алек Жеков: Израснахме като хора, треньорът ни подготви не само за баскетбола, но и за живота

MVP във финалите за юноши U19 Никола-Александър Жеков бе истински лидер на своя БУБА Баскетбол в заключителния мач от републиканското първенство. Алек тепърва има още една година в юношеския баскетбол, но е убеден, че иска това да стане и негова професия.

 

"Енергията ми дойде от енергията на целия отбор. Всички бяхме много мотивирани през тази една седмица, подготовката ни беше на ниво преди това, смятам, че се справихме страхотно. Моят отбор винаги ме бута напред и съм им много благодарен за всичко.

 

Не очаквах победата да дойде с такъв резултат, очаквах и Ямбол да са много мотивирани, баскетболът беше на ниво, те играха страхотно. Много се радвам, че успяхме да извоюваме победата срещу тях.

 

Не знам още какво ще правя в бъдеще, ще тренирам лятото, имам още какво да работя и градя. Искам да продължа да се занимавам с баскетбол, той е голямата ми страст и ще съм щастлив, ако мога да се занимавам с това професионално.


Ще е много емоционална раздяла с треньора ни Мануел Марков. Благодаря му за всичко през тези две години. Аз лично, а мисля и целият отбор израснахме като хора. Уникален човек, уникален треньор, подготви ни не само за баскетбола, но и за живота. Благодарност изцяло за него."Снимки: BGbasket.com

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари