Лъчезар Тодоров: Има няколко момчета с перспектива в баскетбола

Баскетбол
Добави в Svejo
    Мария Маринова 15/06/2021 12:10
Лъчезар Тодоров: Има няколко момчета с перспектива в баскетбола

В рамките на една седмица Доростол спечели два бронзови медала. Първо 12-годишните момчета завоюваха отличието в Държавното първенство, а в неделя в Ботевград и отборът до 16 години завърши трети на Купата в тази възраст.

 

Пред BGbasket.com старши треньорът на Доростол U16 Лъчезар Тодоров сподели и защо успехът при големите е толкова специален.

 

„Това е един от многото медали и купи, които сме получавали, но този е важен, защото е с отбор, който е съставен от деца от различни възрасти. Реално за нас това е един успех, защото тренировъчният процес беше много нарушен. Децата просто успяха да се съберат и да го постигнат“, обясни Тодоров.


В мача за бронза тимът надви Чавдар Троян. „Не очаквах, че ще победим толкова лесно, тъй като Троян игра изключително добре в предните мачове. Мислех, че ще бъде по-оспорвано. Надявах се, че ще успеем да победим, но не очаквах да е толкова лесно“, заяви наставникът.

 

Той сподели и мнението си за конкуренцията в турнира: „Мисля, че първите четири отбора са на добро средно ниво. Въпросът е кои ще успеят в старша възраст да се доближат до мъжкия баскетбол. Нивото не е изключително високо, не е и ниско. Има няколко момчета, които са с перспектива в баскетбола. Вече докъде ще стигнат зависи от тях. Има няколко деца, които могат да се развият“.

 

Наставникът се присъедини към думите на Светлана Тодорова, която след финалите при 12-годишните сподели пред BGbasket.com, че в Силистра е успех, дори да намериш деца, които да тренират баскетбол. „За нас проблемът първо е, че градът намаля откъм жители. Има само три училища, с ограничен брой деца, с една зала, с девет отбора общо от мъжки и женски пол. Нямаме треньори, но успяваме въпреки това“, заяви той.

 

Въпреки всички трудности треньорският тандем на Доростол няма намерение да се отказва. „Мотивира ни желанието за успех, не знам какво друго може да бъде. Със сигурност ние сме постигнали доста добри резултати в годините. Не е някаква друга мотивация, а просто желание за победа“, завърши Лъчезар Тодоров.

 

Може да бъде изображение с 15 души и изправени хора

 

Снимки: БФБ

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари