Баскетболни клубове възнегодуваха: Взимат ни децата!

Баскетбол
Добави в Svejo
    BGbasket.com 22/07/2021 12:00
Баскетболни клубове възнегодуваха: Взимат ни децата!

В последните седмици два клуба изразиха негодувание по един и същи въпрос - липсата на правила и морал за преговори с деца от школите им.

 

С BGbasket.com първо се свързаха от БК Левски по темата, а след това и БК Спартак Плевен излезе с публична позиция по същия въпрос.


Треньорите на БК Левски ни споделиха как един от най-добрите им състезатели - едва 14-годишен - е обсипан с предложения от няколко други клуба. Това се случва по време на финалите за момчета в тази възраст във Варна, където треньори от други клубове не само опитват да разговарят с младия баскетболист самостоятелно, без присъствието на настойник или треньор, но и го уговарят да премине при тях.


Атаката продължава и след края на шампионата, отново лично с него, без треньор на Левски или родител. Талантливият състезател е категоричен, че иска да продължи да играе за същия отбор, както досега.


В сряда и от БК Спартак Плевен се оплакаха, че при тях се е получила същата ситуация, макар там вече да е присъствал и родител. От Плевен разкриха, че от водещ наш женски клуб се опитват да вземат момичета от школата им, без знанието на Спартак.


"От известно време БК Спартак Плевен полага сериозни, видими усилия, да възродим традициите на баскетболната ни школа, включително в женско направление," пише в съобщението на Спартак. Според информацията, "възползвайки се от вратички в правилниците на БФБ, правят всичко възможно да съсипят усилията на плевенските треньори, срещайки се без знанието на нашия клуб с родители на състезатели на Спартак."

 

BGbasket.com и Viasport.bg призовават треньори, ръководители на клубове и родители да пазят на първо място детското съзнание, да работят не за победите, а за изграждането на добри млади характери и хора. Има начини нещата да се случват, но в днешно време, ако сами не си наложим моралните устои, децата около нас няма откъде другаде да ги видят и придобият. Бъдете разумни. Бъдете пример за тези деца.


 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари