Димитър Бербатов: За детско-юношеския футбол ни трябва програма за 10 години напред

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 16/08/2021 11:20
Димитър Бербатов: За детско-юношеския футбол ни трябва програма за 10 години напред

Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров са категорични, че промяната в българския футбол ще се случи. Тримата дадоха интервю пред БТВ. "Българския футболен съюз трябва да спази устава си и да се произнесе в 14-дневен срок относно искането за свикване на извънреден конгрес. Ако не го направи, съдът ще задължи централата да насрочи нов конгрес". Това каза Бербатов в предаването "Тази сутрин".


Тримата коментираха проблемите в българския футбол и промяната, която те и техният екип предлагат. 

 

"Специално за детско-юношеския футбол ни трябва програма за 10 години напред. Трябва методика, която да се спусне от БФС и да се изпълнява от тези школи, които искат. Но който я прави, да има финансова помощ. Тези неща са измислени, но трябва работа", категоричен бе Бербатов.

 

"Професионалният футбол в България трябва да се отдели и да се администрира от Професионалната лига. БФС да се занимава с детско-юношески футбол и националните отбори, треньорска школа", добави още той.

 

"Всеки един от нас е минал през всяка една национална гарнитура. Ние сме загубили респекта на световния футбол, а говорим как всичко е наред. Не е така. Българският футбол е на много ниско ниво", заяви Стилиян Петров.

 

"Няма да оправим футбола с вълшебна пръчица. Всички ни казваха, че ще е невъзможно. Дойде времето да се опитаме да помогнем. Изморихме се да чуваме едни и същи неща от 15 години. Едни и същи интервюта. Не се мисли за бъдещето. Няма методика. Всеки гледа да закърпи положението за шест месеца. Не се дава шанс на младите. Така не се работи. Знаем как се работи в чужбина. Клубовете имат стратегия, която се следва, а не след един месец работа нямаш резултати и после се отказваш и правиш промяна на стратегията", каза Мартин Петров.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари