Българин, който от 30 години живее в САЩ, направи дарение на школата на Марек

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 10/09/2021 11:15
Българин, който от 30 години живее в САЩ, направи дарение на школата на Марек

Голям жест към детско-юношеската школа на Марек направи български бизнесмен, който от близо 30 години живее във Флорида, САЩ.

 

Васил Велков дари на дупничани сумата от 1000 лв., с които бяха закупени пособия за тренировки на малките таланти на клуба. С парите бяха осигурени тренировъчни потници за децата, нови топки, конуси, мрежа за топки, спортни сакове.

 

Дарението бе прието от директора на ДЮШ на Марек Янек Кючуков, треньорите Асен Нешев и Емилиян Димитров, присъства и бившият футболист, сега училищен директор и треньор Борис Кръстев и неговият баща Любен. Именно Любен и Борис, които са дъгогодишни приятели с Васил Велков, са в основата на това да бъде направена връзката с школата на Марек.

 

Васил Велков е родом от с. Коркина, Бобовдолско, и от години помага на хората от родния си край под една или друга форма, а дарението за Марек е поредният му подобен жест.

 

„Дано има повече хора като Васил Велков, които да помагат на децата и юношите на Марек. В тях е бъдещето. От името на треньорите, ръководителите, децата и родителите благодарим на Васил Велков. Надявам се този негов жест да послужи за пример. Заслуга за всичко това има и Борката Кръстев и неговия баща“, каза директорът на dетско-юношеската школа на Марек Янек Кючуков.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари