Футболен турнир "Емил Шарков" 2021 ще се проведе на 28 и 29 октомври

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 27/10/2021 19:25
Футболен турнир "Емил Шарков" 2021 ще се проведе на 28 и 29 октомври

Седмото издание на благотворителния футболен турнир "Емил Шарков" ще се проведе на 28 и 29 октомври от 09:00 ч. на игрищата в спортна зона Герман (Софийски околовръстен път, №353).


Целта на турнира е чрез силата на спортния дух да се почете паметта на командоса Емил Шарков, геройски загинал при спецакция на баретите през 2014 година, и да се наберат средства за благотворителната кауза на Фондация "Емил Шарков", която е в полза на семейства на загинали служители от системата на МВР.

 

В станалия традиционен турнир по футбол на малки врати участие взимат спортни клубове към различни дирекции, структури и областни управления на Министерството на вътрешните работи. От тази година регламентирано могат да се включат отбори не само от София, но и от страната. Заявилите участие отбори към настоящия момент са 15. Така, с играта си, всеки един от полицаите подкрепя децата на загиналите си колеги.


За официалното откриване, обявено за 11:00 ч., е поканен министърът на вътрешните рабори, г-н Бойко Рашков, както и политическият кабинет на министерството. Ще присъстват и семейства на загинали полицаи.


Благодарение на благотворително събраните средства по време на турнира през последните 6 години, Фондация "Емил Шарков" е съорганизатор на 11 летни лагера. Поощрява изявените деца от общността "Деца на бащи герои", като ги включва в езикови ваканции. Подкрепя семейства в различни ситуации и нужди.


Турнирът е част от спортния календар на вътрешното министерство, организира се от Спортната асоциация на МВР и Фондация "Емил Шарков" и ще се проведе в съответствие с противоепидемичните мерки и заповедите на министъра на здравеопазването и министъра на младежта и спорта.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари
Още по темата