Пращаме сестри от Габрово на световно по батут

Скокове на батут
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 17/10/2011 15:29
Пращаме сестри от Габрово на световно по батут


Състезателките на клуб Акро-арт – Христина Пенева, Симона Иванова и Мариела Пенева, ще представят България на предстоящото световно първенство по скокове на батут в Бирмингам.


Шампионатът ще се проведе от 24 до 27 ноември. Участничките бяха оповестени официално от президента на Българската федерация по скове на батут Стоян Димитров при закриването на държавния шампионат за 2011-та, който се проведе в рамките на два дни в спортна зала „Орловец” в Габрово.

В първенството взеха участие състезатели от всички възрасти, от 11 клуба в страната, които се състезаваха на три уреда – батут, двоен мини батут и пътека.Христина Пенева и Симона Иванова защитиха местата си в националния отбор, като спечелиха златни отличия от индивидуалната надпревара на батут, съответно при момичетата до 12 и до 14 години
. Мариела Пенева пък завърши втора при девойките до 16 години, след другата националка във възрастта – Валерия Йорданова от клуб Космос (Ямбол). Трите състезателки на Акро-арт записаха и по още едно първо място - от надпреварата на батут-синхрон, в която нямаха конкуренция в буквален смисъл. Христина скача в дует със Симона при момичетата старша възраст (до 14 г.), а Мариела беше партньорка на Валерия Йорданова.

Още за сестри Пеневи – ТУК


------------------
Текст и снимки: sport-gabrovo.com


Коментари