Два бронза за състезателите по батут от СП

Гимнастика
Добави в Svejo
    Viasport 26/11/2011 21:15
Два бронза за състезателите по батут от СП

Два бронзови медала спечелиха българските млади състезатели по скокове на батут от началото на 21-ото Световно първенство за юноши и девойки, което завършва в неделя в Бирмингам.

Габровската състезателка на клуб Акро-арт Христина Пенева (на снимката вляво) стана трета на трамплин индивидуално при момичетата във възрастова група 11-12 г. В квалификациите Хриси постигна трети резултат от 47,835 т., а във финала съдиите я оцениха с 48,435 т. – 25,100 за изпълнение и 9 за трудност, и 14,355 сек. време, прекарано от нея във въздуха по време на съчетанието.

Така Христина влезе в историята на скоковете на батут у нас, като първият български състезател, който се качи на почетната стълбичка на световно първенство в олимпийската дисциплина батут – индивидуално. Тя извоюва отличието си в страхотната конкуренция на общо 45 момичета от цял свят. По-добро изпълнение от нея на финала направиха само японката Хикару Мори и германката Кармен Шнайдер.
След българското момиче в подреждането на първата осмица останаха състезателки от Германия, Русия, Япония, Испания и Великобритания.

Това е втори медал за по-малката от сестрите Пеневи от световно първенство. Миналата година тя спечели сребро, но от дисциплината батут-синхрон, заедно с Елена Иванова от Ямбол.

Вторият бронзов медал бе спечелен от Станков и Михалев в дисциплината батут – синхрон при момчетата 11-12 г. Българските представители бяха оценени с 39,700 т. в квалификациите, а във финала получиха 41,800 т. Титлата спечелиха японците Вада и Фуджита, а втори са британците Робинсън Дойл и Хартли. Зад Станков и Михалев останаха представители на Русия, Мексико, Португалия, Испания и Естония.

В последния ден от състезанието в неделя са квалификациите на синхрон при 14-годишните, където ще се състезават Симона Иванова и сестрата на Христина – Мариела Пенева.


Коментари