Нейков откри европейското по снукър

Общество
Добави в Svejo
    Viasport 06/03/2012 14:01
Нейков откри европейското по снукър

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков откри Европейското първенство по снукър за юноши до 21 години и отбори в София днес. Домакин на събитието е столичният хотел "Принцес Дедеман".


Участие в първенството ще вземат над 200 състезатели от над 30 държави-членки на Европейската асоциация по снукър и билярд, като от днес до 10 март ще е шампионатът за играчите до 21 години, а между 9 и 16 март ще бъде определен и победителят в отборната надпревара. Така в рамките на първенството ще протекат четири отделни турнира – за юноши, отборно -  мъже, жени и ветерани (състезатели на възраст над 40 г.).

Мачовете ще се играят на 14 професионални 12-футови маси SHENDER. За събитието са поканени 28 международни лицензирани съдии и четирима български. Победителят от Европейския турнир за юноши получава право на участие в турнирите за професионалисти, организирани от Световната снукър асоциация (World Snooker).

България ще бъде представена на европейското първенство от осем индивидуални състезатели в категорията до 21 г.


„Радвам се, че с домакинството си България отново събира всички приятели на една от най-аристократичните игри. Искам да изкажа своята благодарност на Европейската асоциация за гласуваното доверие към нашата страна. Изпитвам гордост от този факт. Държавата подкрепя всички тези домакинства. Миналата година показахме една перфектна организация и сега трябва да докажем, че можем да се справим със състезания от такъв висок ранг - каза при откриването министър Свилен Нейков. - Пожелавам успех на всички участници и най-вече на нашия състезател Георги Величков, който е най-добре класиралият се българин на международен турнир по снукър. Нека да успяваме в този спорт и да печелим повече престиж. На добър час!”, пожела на участниците и организаторите министър Нейков.

Председателят на Българската снукър федерация Олег Велинов изказа своята благодарност на Министерството на физическото възпитание и спорта и лично на министър Нейков, без чиято подкрепа това състезание нямаше да бъде факт.

 От своя страна председателят на Европейската асоциация по снукър и билярд Джим Лейси изрази своето задоволство от организирането на състезанието и подкрепата на МФВС. Джим Лейси даде висока оценка за организацията на миналогодишното състезание и сподели, че без колебание е приел България да бъде домакин на Европейското първенство по снукър за юноши до 21 години и отбори.


Коментари
Още по темата