България 4-а на спортни танци в Блекпул

Спортни танци
Добави в Svejo
    Viasport 16/04/2012 19:29
България 4-а на спортни танци в Блекпул

България зае четвърто място в неофициалното отборно първенство при юношите до 16 години на световния фестивал по спортни танци, проведен в Блекпул (Англия).

Шампион стана двойката на Русия, а второто място поделиха Великобритания и Украйна. Зад българите останаха дуетите на САЩ, Дания, Исландия и Финландия.

Силистренците Илия Добрев и Адриана Ангелова пък взеха два бронзови медала на фокстрот и танго в групата на 13-годишните. Тук техни конкуренти бяха над 120 двойки от петте континента. Представянето на нашите минава за един от най-големите успехи в цялата история на спортните ни танци.

Според специалистите световният фестивал по спортни танци в Блекпул е по-силен дори и от шампионата на планетата. Ако на световното ходят между 60 и 80 двойки, то в някои възрастови групи и дисциплини тук участват повече от 200 тандема. На фестивала всяка държава се представя с по 4 двойки. За България играха две пловдивски и по една двойка от Силистра и София.


Илия и Ади спечелиха бронз на фокстрот

Наши представители в Блекпул бяха състезателите от клуб „Алекс” - Костадин Василев / Екатерина Маркелова (стандартни танци) и Петер Спасов / Хана Петкова (латиноамерикански танци). Техен треньор е Ангел Александров. В отбора бяха още шампионите за 2012 г. при юношите младша възраст Илия Добрев и Адриана Ангелова (стандартни танци) от „Елеганс” (Силистра) и дуетът Тихомир Тилев / Силвия Докторова (Дъга, Сф) с треньор пловдивчанката Яна Акимова.

----------------
Източник и снимка: gustonews.bg


Коментари