Варна и Русе на финал на ученическото

Баскетбол
Добави в Svejo
    Viasport 12/05/2012 22:10
Варна и Русе на финал на ученическото

Училищните отбори на Варна и Русе достигнаха до финала на републиканското първенство по баскетбол за момичета V-VII клас.

Двата отбора спечелиха с лекота полуфиналните си срещи и ще се изправят един срещу друг за втори път по време на надпреварата в пловдивската зала „Академик”.

В първия полуфинал СОУПНЕ „Ф. Шилер” (Русе) нямаше проблеми с ОУ „Христо Ботев” (Раковски) – 60:22. Голяма част от момичетата от крайдунавския град са състезателки на Дунав (Русе), който бе бронзов медалист на България преди две години за тази възраст. Децата от гр. Раковски пък тренират отскоро и трябва да бъдат поздравени за ентусиазма, с който играят и се бориха до края. Този път треньорът им Мирослав Николов, който в петък се изяви в негативна светлина, бе на трибуните, тъй като няма право да води тима. На ученически първенства само преподаватели от училищата могат да седят на резервните скамейки.

Във втория полуфинал имаше малко по-оспорвана битка, но СОУ „Г. Милев” (Варна) в крайна сметка е по-класният отбор за сметка на СОУ „П. Росен” (Бургас) – 62:47.

В първия мач в последния ден на надпреварата в битка за пето място излизат ПМГ „Св. Кл. Охридски” (Монтана) и СОУ „Св. П. Хилендарски” (Дупница). Отборът от южния град обаче почти сигурно ще е без най-добрата си състезателка Натали Димитрова, която получи контузия днес.

Вече се изиграха и мачовете за последните места в класирането, които оформиха таблицата както следва. На седмо място завърши столичното 22 СОУ „Г. С. Раковски”. Осми е ОУ „П. Бонев” (Перущица), девети - ПМГ „Г. Милев” (Ст. Загора), а на последното десето завърши - ОУ „Св.Св. Кирил и Методи” (Поликраище).


Коментари