Петров и Заркова първи на училищното по шах

Шахмат
Добави в Svejo
    Viasport 18/05/2012 18:24
Петров и Заркова първи на училищното по шах

Владимир Петров и Гергана Заркова спечелиха титлите от училищното първенство по шахмат във възрастова група V-VІІ клас във Видин.
Влади е възпитаник на софийското 55 СОУ „Петко Петков”, а Гери – на СОУ „Св. Паисий Хилендарски” в Пловдив.

Призовите тройки допълниха Калоян Караиванов от СОУ „Св.св. Кирил и Методий” (Козлодуй) и Валери Стоянов от СОУ „Любен Каравелов” (Ямбол) при момчетата, както и Адриана Васева от СОУ „Климент Охридски” (Дупница) и  Наталия Милчева от ХГ „Св.св. Кирил и Методий” (Добрич) при момичетата.

Отборите на училищата от зоните София, Дупница и Пловдив  заеха първо, второ и трето място и бяха наградени с купа, грамота и медали.

Най-малкият участник в ученическите игри бе 10-годишният Любомир Милчев, чиято сестра - 12-годишната Наталия Милчева, вече минава за ветеран в тези битки. (Двамата са на снимката, публикувана в centersport.org).

Финалите по шахмат от ученическите игри се проведоха в залата на тризвездния хотел „Ровно” във Видин. Организатори на финалите бяха Българска асоциация "Спорт за учащи", а на местно ниво - спортен клуб „Шампион” с  подкрепата на Община град Видин и Регионалният инспекторат по образование.

Участваха 10-те отбора победители в зоновите първенства, като състезанията се проведоха по правилата, валидни за ускорен шахмат в девет кръга по системата всеки срещу всеки.


Коментари