Велоеволюция

Общество
Добави в Svejo
    Даниел Мечикян 14/07/2009 18:44
Велоеволюция
Голямото преброяване на велосипедистите беше в събота. Според разни източници сме били над 3000 души с велосипеди. Браво!

Не знам дали това ще донесе необходимия ефект и ще ни направят нормални велоалеи (онова покрай канала е някаква пародия - направена е от тротоарни плочки и е убийствено тясно), но мероприятието си го биваше.

Едно страхотно събитие, което някак май мина между другото. Поне що се отнася до медиите. Тук-там по няколко реда и толкоз.

Та реших и аз да покажа едно-друго. По разни форуми четох - половината доволни, другата половина плюеха организацията. Аз нямам кой знае какви оплаквания, може би само срещу жалкото подобие на водещ, който ми скъса нервите със селските си подвиквания. Не го знам кой е, не знам откъде го бяха намерили, но имаше вид на изпечен сватбарски диджей. Тъжна картинка.

Много е хубаво да се качи човек на Цариградско и да кара, да кара... е преди да се самозадръстим и да започне да пази равновесие, на почти спрелия велосипед. Ама пък какво хубаво задръстване спретнахме... сигурно от Горубляне насам са ни псували.

Аз и не бях карала от година, че първо колената ми дадоха дефекти, после се оказа че и колелото има нужда от лекарска намеса. Сега обаче го стегнах и пуфтейки се добрах до Мадрид, да се видя с Бубачето и да поемем към Универсиада. По едно време разни такива като нас заприиждаха отвсякъде. На Универсиада беше много фрашкано с велосипеди, а после на Цариградско и на колодрума лудницата беше пълна.

Материалът е от блога на gamina http://gamina.blog.bg


Коментари