БГ шампионка ще се състезава за Естония

Спортни танци
Добави в Svejo
    Viasport 29/01/2013 09:10
БГ шампионка ще се състезава за Естония

Шампионката ни по спортни танци Павлина Георгиева или Паула Джордж както е известна в чужбина, от януари тази година е част от националния отбор на Естония.

За качествата на българката, която е само на 18 години, естонски треньори се интересували не от вчера. Нейните постижения в Европа са добре известни на всички.

Поли е вицешампион на Дания по спортни танци за 2011 г. Многократен победител е в редица международни турнири в Германия, Франция, Италия и Естония, където привлича вниманието на треньора от националния им отбор Антон Баршай.

След раздялата като двойка с датския си партньор Расмус Ландер през есента, Георгиева веднага получила покана от естонците да се състезава за тях.
Заедно с новия си партньор на дансинга – Хенри Пусеп, Поли ще участва на националния турнир по спортни танци на Естония, който ще се проведе от 23 до 25 февруари в естонската столица Талин.

В края на лятото Павлина и партньорът й Хенри Пусеп заминават на международния турнир в китайската столица Пекин, който се води и малкото световно първенство по спортни танци.

 

----

Заповядайте в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com


Коментари