Европейска купа по спортно катерене в София

Добави в Svejo
    Viasport 27/06/2013 17:10
Европейска купа по спортно катерене в София

През уикенда София ще бъде домакин на Европейската купа по спортно катерене - боулдър, юноши и девойки. Състезателите ще премерят сили в новооткритата зала Boulderland в Парадайс център, където в рамките на двата дни ще бъдат определени медалистите.

 

Организатор на събитието е българската федерация по катерене и алпинизъм с подкрепата на Министерството на младежта и спорта. В състезанието ще се включат 72 състезатели от 12 страни, разделени в три възрастови групи. Дисциплината боулдър за юноши и девойки е сравнително нова за тези възрастови групи. Беше въведена за първи път преди две години, като през 2011-2012-а се проведоха по два кръга за Европейската купа.

 

Нарастващият интерес към тази дисциплина доведе до провеждането през 2013-а за първи път на Европейско първенство по боулдър за юноши и девойки, където взеха участие 234 състезатели. Състезанията за Европейската купа през 2013-а ще са в три кръга, като първият е в София, а другите два във Франция - на 22-23-ти юли в Аржентиер, и на 12-13-ти октомври в Лавал, пише БТА.

 

В боулдър състезанията за юноши и девойки се провеждат по различен регламент от този на мъжете и жените. Квалификациите са на 8 боулдъра, за изкатерването на всеки от които състезателят има право на 5 опита. Финалите са по правилата за мъже/жени, но на 3 боулдъра.

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


-----

Заповядайте в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com

 

 

 

 


Коментари