Представиха 19 начина за физическа активност в офиса

Общество
Добави в Svejo
    Viasport 07/10/2013 18:00
Представиха 19 начина за физическа активност в офиса

По време на MOVE Week 2013 Асоциация за развитие на българския спорт проведе кампания, с която показа лесни и адаптивни начини за физическа активност на работното място. Със специално разработена брошура, която бе разпространена в бизнес сгради и офиси, бяха показани на работещите варианти да са активни в работна среда за 5, 10 или 30 минути.

„С тази кампания се надяваме да провокираме интерес към физическата активност както и да промотираме кампанията "Спорт близо до теб", която цели да скъси дистанцията между физическата активност и работещите хора. Бяха раздадени над 3000 брошури, които бяха приети с интерес от работещите в статична среда”, поясниха организаторите.

Огранизатор на проекта Move week 2013 – Европейска седмица на спорта и физическата активност в Европа е ISCA (Международна асоциация за култура и спорт), а координатор на кампанията за София е Асоциация за развитие на българския спорт.

Официални партньори на "MOVE Week 2013” в София са Министерство на младежта и спорта, Столична община, Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”, Национална спортна академия „Васил Левски”, Български спортен тотализатор, Български футболен съюз, Национално представителство на студентските съвети и други.
Кампанията подкрепиха и рекорден брой спортни клубове и организации. Сред медийните партньори на кампанията са Viasport.bg, Bgathletic.com, Bgvolleyball.bg, Bgfootball.bg.

Спонсори на кампанията за София са АртроСтоп Конфорт, Булстрад Живот и Емми нейл България.

Програмата за над 300 спортни събития и събития за физическа активност в различни градове на България можете да откриете ТУК

Коментари