И Суслеков изпусна бронз в Сингапур

Общество
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 24/08/2010 13:26


Денислав Суслеков изпусна шанса да спечели бронзов медал за България от Първите младежки олимпийски игри в Сингапур.

 

16-годишният ни боксьор загуби мача за третото място в категория до 57 кг, като отстъпи по точки с 3:8 (2:0, 1:4, 0:4) пред Фрадимил Макайо (Венецуела) и остана без медал от надпреварата.
Синът на бившия боксьор Радослав Суслеков, който сега е негов треньор, започна добре боя и водеше с 2:0 точки след първия рунд, но до края позволи на съперника си да направи пълен обрат.
“Не разбрах какво стана. Баща ми каза, че губя и трябва да атакувам. А като си промених играта, започнах да губя - разочарован е българският боксьор. - Това ми е едва второ състезание, нямам никакъв международен опит. Сега съм амбициран дори повече”, допълни бургазлията.


 

Преди Денислав шансове за бронз имаха джудистката Йоана Дамянова и атлетката Галина Николова. Два дни преди края на игрите България има в актива си 2 титли и 1 бронзово отличие.

В борбата за медалите обаче днес ще участва и единствената ни представителка в художествената гимнастика Анастасия Киссе. Вчера 15-годишната грация се нареди 4-а в квалификациите на многобоя, като постигна сбор от 97,825 т. (25,025 на въже, 24,500 на обръч, 24,200 на топка и 24,100 т. на бухалки). Със същия точков актив завърши и третата Яна Бережко-Марграндер от Германия, а във финалите се започва от нулата.
Първа в квалификациите е Александра Меркулова от Русия със 103,425 точки, пред Арина Шаропа (Беларус) със 102,225 т.


 

Състезателят в спортната стрелба Соломон Борисов се нареди 19-и, предпоследен, в дисциплината 60 изстрела пневматичен пистолет с резултат 538 точки. Победител е Денис Кушнирьов от Украйна с 676,3 т.
Каякарът Борис Недялков пък имаше малшанса да се падне на репешаж в слалома с олимпийския шампион от спринта Шандор Тотка (Унгария). Нашият пропусна врата и не завърши във втория кръг. Преди това той даде 17-о време в предватиления подбор и отстъпи в директните елиминации пред представителя на домакините.
Недялков имал и друг малшанс в Сингапур, довери баща му Валери Недялков, бивш кануист. Младокът забравил мобилния си телефон в такси в Сингапур и се наложило да се обзаведе с местен телефон, за да поддържа връзка с родината.Състезателите ни в модерния петобой стреляха за пръв път с лазерни пистолети, които ще се използват и в Лондон 2012.


С лазерно оръжие за пръв път в кариерата си пък стреляха представителите ни в модерния петобой. Вчера Беатриче Генчева и Дойчо Иванов участваха в състезание на смесени щафети. Нашите имаха късмет при жребия, като се паднаха в един отбор. Освен тях само италианците бяха заедно, а другите участници съставиха мултинационални тимове. Българите започнаха добре във фехтовката, където постигнаха 48 победи срещу 44 загуби и се наредиха на 9-о място от общо 24 състава. В щафетното плуване на 2 по 100 м свободен стил обаче отстъпиха с 10 позиции назад, като постигнаха време от 2:08,15 мин. В комбинираната дисциплина (стрелба по 5 мишени, 1000 м бягане и втора стрелба) те затвърдиха позицията си, като дадоха време от  16:54,85 мин.


Коментари