Тенчо Георгиев: Труд напразно не отива

Скокове на батут
Добави в Svejo
    Viasport 16/11/2013 15:35
Тенчо Георгиев: Труд напразно не отива

„Да видиш двама китайци и българин до тях на почетната стълбичка в състезание, в което участвуват 46 страни, е невероятно. Този резултат наистина доказва, че труд напразно не отива”.

Това обяви председателят на СК „Добри Костин” в Ямбол Тенчо Георгиев по повод бронзовия медал на Мариян Михалев на световното по батут при мометата 13-14 г.

 

И Мариян, и Деляна Маркова и Анита Макулова, които заеха престижното 6-о място в синхронните изпълнения при 11-12-годишните, са възпитаници на треьорката Мариана Макулова в старозагорския клуб, който е един от водещите центрове в този спорт в България.

 

Мариана Макулова е медалистка от световно първенство и бивша многократна шампионка на страната в скоковете на пътека и майка на Анита Макулова.

 „Ние сме изключително щастливи от успеха на децата, за който най-голям е приносът на Мариана Макулова!”, сподели още Тенчо Георгиев.


„Избрах батута, защото много ми харесва полета във въздуха. Понякога по време на изпълнение се чувствам като супергерой. Искам един ден да стана като олимпийския шампион Донг Донг. Той е моят идол”, сподели пък Ивелин Йорданов, който зае престижното 11-о място в скоковете на батут при 13-14-годишните.


Негов треньор в СК „Космос” (Ямбол) е Димитър Минчев, бивш трикратен световен шампион по акробатика на смесени двойки, и дъщеря му Ирина Николова.

Първенството продължава днес и утре, а състезанията можете да следите онлайн ТУК

 

Снимки: trampoline-bulgaria.com

 

 

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


-----

Заповядайте в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com
Коментари